Saturday, January 29, 2011

belated birhtday present

last year keadaan kewangan tidak berapa mengizinkan..pasal ade je nak pakai duit..aku pun jenis tak kisah.takkan nak paksa2 suami kan untuk beli present..tak semestinya kena tggu harijadi baru bagi hadiah..anniversary ke ape..sbb time ade duit da bawa jalan.time takde duit,duduk diam2 sudah..ni sume kau nak...habisle laki youuu.!!!!!!!anniversary pada aku cukup sekadar die bawa bercuti ke cameron..mungkin org lain dapat itu dapat ini tapi aku bersyukur..sekurang2 nya ada dari tak de,,ye tak??hehe birthday anak aku haritu pun kitorang takjadi celebrate sebab emergency balik kampung..lagipun bulan tu betul2 cukup2..huhu...-bini tak gheti berjimat..ni laki aku ade extra...hehe..tetibe balik ritu die bawak keta mainan kat anak aku..mmg aku berjanji dlm hati aku mlm sebelumnya nanti aku mmg nak belikan anak aku mcm push car sebab die tgk guillana & bill ade baby tu tolak keta mainan..nampak dari pandangan dan renungan die aku tau die nak tapi budak kan.sedih aku tengok..tup tap tup tap esoknye laki aku balik die bawak keta lagi besar dari yang aku nak beli.anak aku pun baru bangun tido.agaknya die macam tk caye je..mesti die pelik..semalam aku dok tengok hari ni dapat plak..syukur nak oiii...(jgn die wish benda bkn2 sudah!!)

 u
video

Friday, January 28, 2011

entah

entah bile aku dapat buat kenduri ni...da setahun duduk tapi 1 kenduri pun tak buat lagi....adoi!!!!!bile ek..???

Thursday, January 27, 2011

contest simple

kepada rakan2 blogger....jom join contest yang sempoi....


1- ceritakan pengalaman yang paling anda ingati bersama kekasih/ tunang/suami/isteri/keluarga (tak kira sama ada sedih/ terluka/gembira. ape2 je la)
2- anda mestilah jadi follower saya-tak perlu buat banner sbb semak je blog nanti
3- tinggalkan jejak anda di komen beserta nama & blog & email
4- pemenang akan dipilih secara rawak
5-tarikh tutup adalah 14 february 2011
6-hadiah adalah voucer sushi king RM20 (insya'allah ada rezeki saya tambah hadiah lain)

tolong!!!!!!!

puas aku godektapi hampagas...!!!!!cne ha nak edit header bagi center sket n nak hilangkan balance kaler putih kat pic tu....dah cub tapi tak jadi jugak..kepada sifu2 minta tunjuk ajar...tq!!

~simply siti~

aku gedik sgt sekarang ni nak beli lipstick..kwn2 aku dok marah aku awat aku x pakai lipstick..make up dah ok..bibir pucat mcm org saakit...alasan aku?x minat...dulu hari2 tenyeh lipstick lipgloss bagai...skang just eyeliner,eyeshadow,mascara n tepek bedak je..dulu time pegnen kan nak g pasar malam pn aku make up...hhahaha....haritu g estee..aku mmg gile sket dgn estee tp sejak sebotol perfume pecah aku ni seram nak beli lagi...serik!!!tp sejak 2 menjak ni,anak pn da makin besar so aku mula nak melaram blk...hehehe..mula2 aku dok tgk lipstick kat kaunter estee..mmg dah aim 1kaler ni..tapi lps 1 1 aku tunjuk suma hbs??aik??nk jual ke tidak??last2 tgn ni tersgt lah gatal aku rembat 1 pleasure delight.....bloom aku x minat...too bunga2...i loikke something yg mcm decent fresh vanila mcm nk mkn....lagipun ade offer blokbuster set..aku punye ade lg tp makcik aku kirim jd aku beli kt die dulu...dulu klu nk beli blokbuster tu kena purchase 250 n above,haritu x payah..w any amount..foundation mmg aku x pakai pasal takut muka capuk..!!mascara ade lg..just lipstick je sbb aku sibuk bg org aku punya dulu psal x pkai...skng nak  pakai meraban cari..lipstick yg aku kenan sume hbs x de stok.sakit ati x??tu last2 aku rembt perfume.....waaaaaaaaaaaaa.........nangis!!this saturday ade wedding kwn..yg jadi pengpit kitorg dulu...so aku nk beriya2 sket mlm tu..hehe...tu yg cari jugak lipstick tuh....tapi aku belisimply siti gold edition je..laernye seakan2 kaler estee lauder,cuma bezanye harga..tang tu aku da jimat...
da murah tu aku skodeng lipstick lain gak...tgk kat watson tu byk plak kaler yg aku suka...penah dgr brand RIMMEL x??aku mcm takut2 jugak nak beli..takut bibir hitam ke allergic ke ape...tpi hati ni berdetik2...dah tu aku sapu 1 silkygirl...(murah sesgt) so,3lipstick = 1 lipstick estee lauder..berbaloi x??
of course berbaloi padaa aku..so lepas ni aku jadi minah vogue la plak..pakai lipstick hari2...ekekek....
aku sgt fussy sbb aku x suka lipstick yg kilat2 psal molot aku ni da tebal sgt..haha..kang mcm nigga nigga...yo!! yo!! aku suka light creamy n matte..no no no to gloosy n shiny2 !!!
dan aku x dpt tahan nafsu dari beli make up lain..TIDAKKKKKKKKK.........

to siti-eventho aku x minat sgt kat u,but i loike color of ur lipsticks...sgt2 mcm mac n estee..hehe -gojes u
pandai u blend color..

biskot @ biskut @ biscuit??

minggu rajin terlebih sket je..huhu...ntah kenapa nilai2 murni tu makin berjauhan..pernah tak makan biskut yang sedap sangat??sebab recepi extra nye adalah kasih sayang..yo o je aku ni..dimnakah cite2 yang aku impi dolu2? dimana aku sediakan makanan untuk anak aku n family..aku sangatlah suka memasak tapi masak syok sendiri..dis week aku buat biskut 2 kali..1 biskut panda

 saje buat biskut panda..naktarik perhatian anak aku konon nya...
tapi !!! die lebih suka mkn biskut yg blm bakar...adoiiiiiii!!!!! tension aku

 ni plak biskut doube choc almond..tgn gatal nak buat sbb boring x buat ape..
dari pegi jusco hari2..mau lobam mate aku....nanti anak aku biase sgt plak asyik2 keluar..
kebetulan adik ku dtg dgn aawek die....so,dorg la yg menghabiskn biskut ittewww



Wednesday, January 26, 2011

14 jan 2011


plan macam2..mula tu nakg mid valley coz ade expo baby..suddenly my ibu dtg.so aku masak dulu kayh..senang nanti.. jimat + yakin + suke !!aku masak kari ikan dulu..sampai rumah ntah pukul bpe..mesti lapo jadi masak siap2 kan senang..pastu aku buat sushi..wohoooo.....1st time try..mmg x perfect..ala..buat simple2je..sbb anak aku suka sgt mkn sushi..suke sgt sbb jadi...hehe..ni sume stat pasal aku x yakin da dgn sushi king,,dulu slalu mentedarah kat sana..last year kan heboh pasal tanda halal..lagi skali nak p makan aku cek x de tanda halal.. yang best nye die senaraikan type sushi yang x halal..mmg la bukan ba.alif.ba.ya..tapi unagi nye contain 0.05% alcohol..aku boleh je pejam mata tapi tak nak pasal dah tau kan???!!pompuan tu siap cakap yang lain halal kita asingkan yang tu dengan yang lain..ok fine..ko buat guna tangan kan?tempat pisah2 ke?idok kan??!! aku jahat,jahat jugak..dah penah jahil takkan nak jahil lagi..so aku mmg x g dah sushi king..takut je nnt kot ngidam nak mkn sushi ape nyah..??

 ni sushi yg telah dibuat....tadaaaaaaa.....x jd sgt tapi okla kot...
walaupun simple but i'mgld i've done this.....bravo..
he really likes seaweed n cucumber....so the best way n handy food to prepare...


 antaranya ; sushi mat,nayo,carrot n cucumber..
dlm mangkuk tu campuran tenggiri kari n mayonis...hahaha-gilo!!!


yet,we have a wonderfullday.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


Friday, January 14, 2011

lately aktiviti

before aku spend quantity time dgn anak aku not quality..aku rasa rugi selamani aku x jaga dia betul2..even now pn x perfect lg but i try buat segala2 yang berfaedah together2...he's getting bigger n bigger,,he need explosure..yg rugi nye aku bukan into nature...sayangkan.but i need to..selamani spend time kat SHOPPING COMPLEX /MALL...nak pplayground?bercinta la gamaknya...n sempena tahun baru aku banyak azam nak buat..even change myself..hehe...to become more n more super mother.. berswimming...i notice haikaltersangat sukalah swimming..actually mmg jarang sgt pegi pool n klu bercuti pn tmpt2 yg xde pool eg; cameron dan sebagainya..time di kuantan itu hari,aku datang rumah ayah..nak g teluk chempedak minta maaf la.orang tersangatlah ramainya..macam nampak semut2 keluar dari sarang dan aku tak konfiden bawak anak aku mandi laut so decide pandi kat rtempat ayah aku..time tu belum beli boat lagi..2nd time dtg aku siap2 beli boya yg mcm safety jacket tu..n amazingly he swim like a champion..that's my hero..die x mau aku pegang,at first mmg die tergolek2 macam ayamgolek..hidung sedut air ntah berapa juta kali..telan air x yah cite tapi x serik2..n lama kelamaan die boleh ajdust n imbangkan badan die dalam air..n die swim kt tmpat dewasa..i'm a simmer but sgt2 lah tidak yakin dgn diri..aku ni da le 5f 3i..pool tu more than 6 kot..klu aku neves,cne aku nk selamatkn anak aku iye dak???so aku terpaksa lepaskn die sbb dah terjerit2 nak pegi sendiri..`1 thing he noes when red alarm or rasa x selamat he'll shout elp..elp = help lakot..aku akan g kat die dan tarik..
dan latest swimming kt rmh mak cik aku..he really enjoy it..berenang smpai naik biru mulut..terketaq kutut..dan yg x tahan die naik dan terjun..ingat ni olimpikke nak??but i do enjoy..macam x caye je betapa cepat die membesar..rasa mcm semalam lagi rasa sakit nak bersalin..i'm proud to have him but at the same time aku risau + takut..nak ditahan2kan die tgh membesar tapi die terlalu berani wic is ...... ye la kan..kita mak kan..of cos xnk someting bad happen to our child..only ALLAH noe the best..

dan lani aku rajin bawak die p main kat playground jusco..klu dari segi environment mmg x segar sgt kot indoor but aku kena bagi dia main supaya body dia sihat dan cergas..main kat rumah main jugak tapi ye la..rumah x luas mana pun.pusing2 tang tu jugak..nnt rumah sepak aku mengamuk baik aku siap kemas rumah dulu then bawak die terus p main..dlm 1 jam jadila..aku rasa org kat jusco naik mmuak tgk muka aku kot..hehe..free lakatekn...
dan aku tgh menyibukkan diri membeli dan bacakan buku kat dia..walaupun die x paham tapi akku kena expose nnt da besar mana tau die recall balik cita2 yg penah aku smpaikan,,(sentimentel x) kadang2 aku yang naik pening die dok tanya benda yang sama..dan aku tegah belajar menyabarkan diri coz aku skng tersgt lah cepat naik darah / mood swing..x tau la since ade anak aku mcm ni..dulu aku nakmarah budak mmg x de rasenye..hubby pun dok perasan aku skng garang..ye lau..klu i x garang nnt u kata i x didik anak..hehe..i tension..besar tau tanggungjwb didik anak..bkn setakat jaga..mkn pakai..kasih sayang,perhatian dan mcm2 lagi..dan haikal sekarang suka sgt cari pasaldgn org..haha..ntah ikut perangai sapela..klu dia jmpa click dia...ok..tapi klu orang tu ade 'ah eh oh" habis ler..nnt org tu buatsuma x kena..tp nak pancing anak aku ni senang.offer die fev food die or buah ke ape ke..klu choc lagi la die menyengih..dan sume nak kena dgr ckp die termasuk lah aku..anak..anak...mak aku rasa ni la kot dulu..hehe.dok ketap gigi je..
dan last skali anak aku hard die fan to bus..asal nmpak bus je..mama..mama..nok bus = tgk bus..lagi satu nk nek bus..suke sgt bus..klu die malas bangun x pun moody bgn tidoaku pancing die..'haikal nk naik bus?" terus mencacak..aku slalu bawa die naik train n bus..berdua je..bukn buat ape pun..saje buang masa..hehe..tapi die seronok..makaaku pun seronok lah juga..aku pn slalu g expo2 x kira expo coklat ke expo baby ke ape le..asal ade expo aku terjah..dapat info + goody beg..hehe..ne taw ade luck dpt lucky draw...rezeki ade dimana2..